0

Pink Floyd - The Wall (2 LP)

Продано
  • Студія: EMI ELECTROLA
  • Артикул: 1C198-63 410/11
  • Наявність: Немає в наявності
1 681 грн
Знайшли дешевше?
Основні характеристики
Всі характеристики
Видання: Фірмове видання
Рік: 1979
Студія: EMI ELECTROLA
Формат: вініл LP
Жанр: Рок
  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Треклист

Pink Floyd - The Wall - альбом, який став передостаннім, записаним великою групою у своєму класичному складі, за деякий час із колективу пішов Роджер Вотерс, фактичний лідер і автор більшості текстів гурту, який розпочав після цього сольну кар'єру. Цей альбом також був написаний в основному Вотерсом, хоча не можна применшувати внесок і інших учасників колективу, багато зробили для його втілення Девід Гілмор, а також відомий канадський продюсер Боб Езрін. Реліз подвійного вінілового альбому відбувся тридцятого листопада 1979 року, як і три альбоми, що передували йому, він був задуманий як концептуальний і досліджує самоізоляцію людини, втечу від соціуму, що знайшло вираз у символі цієї самотності - Стіні, якою головний герой рок-опери відгородився від світу, який його оточує. В особистості героя Стіни простежуються риси Сіда Баррета, першого лідера і творця Pink Floyd, який пішов з гурту через проблеми з наркотиками і психічні аномалії, що послідували за цим, і самого Роджера Вотерса. Головною темою альбому стало місце особистості в сучасному світі, а Стіна символізує розділеність людей, яку вони зобов'язані знести. Гурт організував грандіозний гастрольний тур, покликаний забезпечити підтримку альбому, який містив у собі видовищні постановки, з масштабними сценічними ефектами.
Під час вистави на сцені зводилася стіна заввишки 40 футів (понад 12 метрів) із картонних блоків між групою і глядачами. У цій стіні залишалися невеликі отвори, для того щоб глядачі бачили різні сюжетні сцени, а на саму стіну транслювалася відеоанімація. Також для шоу виконані величезні надувні ляльки персонажів альбому, що нагадували знамениту свиню з шоу альбому Animals, широко використовувалася емблема у вигляді схрещених молотків. Керівництво студії Columbia спочатку не вірило в якість матеріалу альбому, але після того як сингл "Another Brick in the Wall Part 2" став шалено популярним і піднявся на вершини чартів США, Великої Британії та багатьох інших країн, їхнім сумнівам прийшов кінець. Уже в грудні 1979 року альбом, менш ніж за місяць після виходу, отримав у Великій Британії статут "платинового", а через три місяці став платиновим і в США. 1982 року за мотивами альбому The Wall було знято повнометражний фільм, режисером якого став Алан Паркер, сценарій же написав сам Роджер Вотерс. Pink Floyd - The Wall - один із найбільш знакових і успішних альбомів 1980 року, він піднявся в топ багатьох чартів, зокрема Billboard; до 1999 року в США було продано понад 23 мільйони копій, завдяки цьому The Wall потрапив до трійки найбільш продаваних альбомів у США.
Альбом очолював чарти Billboard протягом 15 тижнів, у перші два місяці продажів було продано понад мільйон примірників, а до 1999 року він був 23 рази сертифікований як платиновий. Pink Floyd - The Wall залишається одним з найпопулярніших за продажами альбомів усіх часів у США, в період з 1979 по 1990 рік, було продано понад 19 мільйонів копій по всьому світу. Стіна - другий продаваний альбом Pink Floyd після великого "The Dark Side of the Moon", що вийшов 1973 року. Зусилля інженера Джеймса Гатрі (James Guthrie) були винагороджені 1980 року премією "Grammy" Best Engineered Recording (non-classical) (За найкращу техніку запису (некласичну)). Журнал Rolling Stone 2003 року помістив його під номером 87 у своєму списку 500 Greatest Albums of All Time (500 найвидатніших альбомів усіх часів).

 
 

 

 

Характеристики
Інформація
Видання Фірмове видання
Рік 1979
Формат вініл LP
Жанр Рок
Стиль Art Rock, Classic Rock, Prog Rock, Psychedelic Rock
Стан вінілу Used
Стан підкатегорія Used (mint-/ex)
Характеристики
Студія EMI ELECTROLA
Треклист
A1 In The Flesh?
A2 The Thin Ice
A3 Another Brick In The Wall (Part 1)
A4 The Happiest Days Of Our Lives
A5 Another Brick In The Wall (Part 2)
A6 Mother
B1 Goodbye Blue Sky
B2 Empty Spaces
B3 Young Lust
B4 One Of My Turns
B5 Don't Leave Me Now
B6 Another Brick In The Wall (Part 3)
B7 Goodbye Cruel World
C1 Hey You
C2 Is There Anybody Out There?
C3 Nobody Home
C4 Vera
C5 Bring The Boys Back Home
C6 Comfortably Numb
D1 The Show Must Go On
D2 In The Flesh
D3 Run Like Hell
D4 Waiting For The Worms
D5 Stop
D6 The Trial
D7 Outside The Wall