Blind Faith – Blind Faith (G/F) (LP)

• Студія: UNIVERSAL
  • Артикул: 602577345173
1 025 грн
Рік: 2013
Студія: UNIVERSAL

Перший і останній альбом Blind Faith, якому вже понад 30 років, залишається однією з перлин каталогів Еріка Клептона, Стіва Вінвуда та Джинджер Бейкер, незважаючи на невдалу історію самого гурту, який проіснував заледве півроку. Будучи продовженням однойменного другого альбому Traffic, він поєднує в собі душевний блюз першого альбому з важкими рифами і великою довжиною пісень другого, створюючи дуже переконливе звучання, притаманне лише цьому гурту. Спочатку Ерік Клептон у своїх заявах стверджував, що сольний альбом готується за допомогою Стіва Вінвуда. Однак присутність Джинджер Бейкер свідчила про протилежне, і Клептону ніхто не повірив. Робота почалася в Morgan Studios (лютий, березень), а потім гурт (ще без назви) переїхав до Olympic Studios, де зрештою відбулося і пост-продакшн записів (зведення та мастеринг). Все робилося в поспіху, оскільки короткий європейський тур гурту мав розпочатися в червні, а американський - 12 липня з виступу в Медісон-сквер-гарден у Нью-Йорку. Ймовірно, у гурту було мало готових композицій, оскільки друга сторона альбому містила лише два треки, включаючи джем-композицію Джинджер Бейкер "Do What You Like", яка розтягнулася більш ніж на 15 хвилин. Після виходу альбому виникла величезна полеміка навколо обкладинки, на якій була зображена оголена статевозріла дівчина з моделлю космічного корабля, що сприймалася як явно фалічний об'єкт. Фотографом був Боб Зайдеманн, відомий своїми фотографіями Дженіс Джоплін та гурту Grateful Dead. Він зустрів 14-річну дівчинку в метро, запропонував їй позувати і пішов за згодою її батьків. В результаті розмови з батьками 11-річна сестра попередньо обраної дівчини врешті-решт позувала для фото. Платою за це став кінь, якого для неї купив Роберт Стігвуд. У США обкладинка не пройшла цензуру. Зайдеманн назвав фотографію "Blind Faith", а згодом гурт взяв назву фотографії за свою назву. На обкладинку було вирішено не виносити назву гурту - рідкісне рішення, до якого вдавалися, мабуть, лише двічі. Так вчинили The Rolling Stones зі своїм дебютним альбомом і повторили The Beatles на альбомі Rubber Soul. Незважаючи на всі недоліки альбому, пов'язані з поспіхом, він став альбомом № 1 як у Великобританії, так і в США. Він також потрапив до списку альбомів афро-американських виконавців, досягнувши 40 позиції, що було безпрецедентним. Насправді гурт проіснував лише півроку.

Рік 2013
Стиль Blues Rock, British Blues, Hard Rock
Студія UNIVERSAL