AC/DC - Let There Be Rock (LP)

• Студія: SONY
  • Артикул: 5099751076117
779 грн
Рік: 2003
Студія: SONY

Після "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" AC/DC не зменшили обертів і лише через рік вразили світ ще одним альбомом. Мало того, непокірний гурт показав себе ще хижішим і музично потужнішим, а "Let There Be Rock" став ще одним великим пам'ятником в історії рок-н-ролу.

Третій альбом AC/DC складається з восьми треків, які в основному побудовані на різкій грі рок-гітари. Їхнє металеве звучання додає музиці гостроти, як і пронизливий і хрипкий вокал Бони Скотта. Крім того, часто трапляються прискорення і шалені соло, які закладають вуха і захоплюють слухача за собою. Я не сумніваюся, що часом ми маємо справу з чистим хеві-металом.

Тільки "Crabsody In Blue" вибивається з цього ряду. Це блюзова, схожа на баладу пісня, прекрасно виконана, яка пропонує момент перепочинку. У всесвітньо відомому заголовному треку теж є моменти спокою. Але це вже зовсім інша історія. Тут є наростання напруги, свого роду тиша перед бурею. Рок-н-рольна історія, перефразована з біблійної історії про створення світу, дозує емоції, щоби наприкінці запалити під неймовірні темпи та гітарні переплетіння.
Лише "Crabsody In Blue" справді вибивається з цього ряду. Це блюзова, схожа на баладу пісня, яка чудово виконана і дає перепочинок. У всесвітньо відомому заголовному номері теж є моменти затишшя. Але це вже зовсім інша історія. Тут є наростання напруги, свого роду тиша перед бурею. Рок-н-рольна історія, перефразована з біблійної історії про створення світу, дозує емоції, щоб наприкінці запалити під неймовірні темпи та гітарні переливи. Фантастична пісня й один із головних хітів гурту, як і коронний трек альбому "Whole Lotta Rosie". Без останньої не обходиться жоден концерт AC/DC.
Решта композицій - це чудовий класичний рок, наповнений шквалом чудових рифів і доповнений завзятим, але мелодійним співом. Альбом загалом чудовий, у ньому немає слабких моментів. Саме на обкладинці "Let There Be Rock" вперше з'явився характерний логотип із впізнаваною в усьому світі блискавкою. Саме з цим логотипом цій рок-машині належало стати невід'ємною частиною електрифікації поколінь шанувальників, що змінювали одне одного.
Альбом "Let There Be Rock" став її подальшим фундаментом. Альбом досяг світового успіху і потрапив у різні чарти Європи і США. 1977 року AC/DC були у чудовій формі і не зупинялися. Машина продовжувала працювати.

Рік 2003
Стиль Blues Rock, Hard Rock, Heavy Metal
Стан вінілу Used