Arne Domnérus - Jazz At The Pawnshop (2 LP)

• Студія: PROPRIUS
  • Артикул: 7392004777792
1 886 грн
Рік: 2016
Студія: PROPRIUS

Альбом, який аудіофіли вважають найкращим втіленням джазового концерту Є кілька назв, які мають з'явитися на нашій аудіофільській полиці незалежно від того, яку музику ми слухаємо щодня. Щоб не було жодних сумнівів: це записи, які поєднують в собі еталонне звучання з високою художньою цінністю. Свен Арне Домнерус, нині покійний кларнетист і саксофоніст, є легендою шведського джазу. Він створив свій оркестр у 1942 році, а три роки по тому зробив перші записи з ним. Він грав з дуже вишуканим, яскравим звучанням, і його стиль був емоційним, а не холодним, на відміну від більшості скандинавських виконавців. Поворотним моментом у його кар'єрі став виступ на Паризькому джазовому фестивалі 1949 року, де він вразив своєю грою Діззі Гіллеспі та Чарлі Паркера. Останній запросив кларнетиста супроводжувати його у своєму шведському турне (задокументованому на альбомі "Charlie Parker & Arne Domnerus In Sweden 1950"). У 1956-1965 роках він працював з біг-бендом шведського радіо, а потім став лідером радіогрупи Radiojazzgruppen. Без сумніву, найбільшим звукозаписним успіхом Домнеруса став альбом "Jazz At The Pawnshop", випущений в оригінальному вигляді в 1977 році. На сцені старого маленького стокгольмського клубу протягом двох зимових вечорів звучав непідробний, радісний бі-боп. Грали з пристрастю, легкістю і великим почуттям. Крім того, квартет доповнював Ларс Ерстранд, виконуючи феноменальні соло на вібрафоні. Дуже доступний джаз у чудовому виконанні, а в програмі прозвучали знамениті "Take Five", "Lady Be Good" та "Limehouse Blues". Чисте задоволення.

Рік 2016
Стиль Contemporary Jazz, Easy Listening, Swing
Студія PROPRIUS