Coleman Hawkins / Ben Webster – Coleman Hawkins Encounters Ben Webster (LP)

• Студія: WAX TIME
  • Артикул: 8436542010672
861 грн
Рік: 2012
Студія: WAX TIME

З огляду на час створення альбому (1957), рік його виходу (1959) і список музикантів, по суті, більше нічого додати. Якщо такий склад записав альбом 1957 року і матеріал був випущений майже два роки по тому, а не чекав півстоліття, щоб його "відкрили", значить, він гарний, а то й кращий. Так воно і є, хоча досі дивує, що по обидва боки Атлантики альбом отримав абсолютно різні назви. Американці впізнали спільний запис двох великих саксофоністів як Coleman Hawkins Encounters Ben Webster, а європейці - як Blue Saxophones.
Дивна ситуація, адже альбому не потрібно було давати якусь чудернацьку назву, зрештою, достатньо було помістити імена музикантів на обкладинку.

Зустріч на піку популярності висококласних майстрів джазового саксофону - це те, що в 1959 році мало б продаватися само собою. Тим паче, що альбом отримав непогані відгуки критиків, які на той час були схильні обожнювати новизну і захоплювалися епохою, що настала після розквіту Вебстера і Гокінса, які, як правило, не грали бі-боп. Крім того, вони обидва були з тих, хто все життя грав свою власну музику, не звертаючи уваги на примхи моди.
У супроводі чудового оркестру під орудою Оскара Пітерсона їм залишалося тільки відкрити товсту книжку джазових стандартів і зіграти їх як зазвичай, тобто віртуозно. Як зустріч двох гігантів не перетворилася на дуель, а стала дружньою бесідою, діалогом, якому сприяв Оскар Пітерсон, знають тільки учасники сесії, що була однією з кількох, організованих під час марафонського тижня звукозапису Норманом Гранцем. Давайте встановимо факти - це було в Лос-Анджелесі, між 10 і 17 жовтня 1957 року. Деякі речі були записані кількома днями пізніше.

Рік 2012
Стиль Swing, Saxophone Jazz
Стан вінілу Used