• Студія: SONY
  • Артикул: 194398570914
1 681 грн
Рік: 2021
Студія: SONY
Жанр: Поп

Третій сольний альбом Джорджа Майкла називається Older. Два його попередні альбоми з власною назвою і три, записані з Ендрю Ріджлі у складі гурту Wham!, були продані загальним тиражем понад 60 мільйонів копій.
Джордж Майкл, незадоволений своїм контрактом із Sony Music (що діяв до 2003 року), вирішив змінити лейбл. Після багатомісячних переговорів справу було залагоджено полюбовно: Sony Music отримала 40 мільйонів доларів як компенсацію за порушення контракту і право випустити ще один альбом у 1997 році з кращими хітами артиста (зокрема, і з його останнього альбому "Older"). Своєю чергою, у липні 95-го артист підписав два контракти. Перший - з компанією DreamWork (власниками якої є Стівен Спілберг і Девід Геффен), на поширення його релізів у Північній Америці. Другий контракт був підписаний між артистом і Virgin (частина EMI) для продажу записів артиста в решті світу. Тільки-но всі формальні питання було залагоджено, музикант всерйоз розпочав роботу в Лондоні, де створювався "Older". Як і на двох попередніх альбомах, Джордж Майкл зіграв на більшості інструментів, став продюсером майже всіх записів (на трьох піснях йому допомагали Девід Остін і Джон Дуглас), а також написав музику і тексти для всіх 11 треків.

Перший сольний альбом Джорджа Майкла Faith критики вважають його найкращим альбомом. І не тільки тому, що з шести синглів з цього релізу п'ять стали "номером один" у США і один в Англії. Насамперед, цей альбом - результат компромісу самого артиста із самим собою, який полягав у тому, щоб поєднати його захоплення звучанням Tamla Motown і Джеймса Брауна з потребами поп-музики.

Цей компроміс можна почути і на альбомі 'Older'. Працюючи поодинці, Джордж Майкл знайшов дуже ефективний спосіб продавати більше платівок. Жодних кардинальних змін порівняно з попередніми релізами ("пастельний звук" упродовж усього альбому). Кілька балад ("Jesus To A Child", "Older", "You Have Been Loved"). Кілька пісень у модних нині ритмах ("Fast Love" і "Star People" - фанкі-данс 70-х, хіп-хоп-реггей "Spinning The Wheel"). Дещо з традиційних ритмів ("To Be Forgiven" - з вібрацією боса-нови; свінгуюча "Move On"). Усі пісні дуже ретельно аранжовані, спродюсовані та зіграні чудовими музикантами (трубачі: Джон Тіркелл і Стюарт Брукс, саксофоністи: Кріс Девіс і Енді Хемілтон, клавішники: Кріс Кемерон і Девід Остін).

Дуже мелодійні композиції. Практично кожна пісня могла б бути випущена на синглі і напевно стала б хітом. Джордж Майкл досяг рівня музичної присвяти, недосяжного для багатьох артистів. Свій безпрецедентний талант він підкріплював титанічною працею. Він рідко випускав альбоми, але якщо випускав, то це були чудові поп-альбоми.
P.S. Щоб показати, наскільки важливою для артиста була втеча з Sony Music, Джордж Майкл співає лише одну фразу в заключному треку альбому: "Feels Good To Be Free".

Рік 2021
Жанр Поп