• Студія: ACT
  • Артикул: 614427984623
820 грн
Рік: 2017
Студія: ACT
Формат: CD

Записаний Магнусом Ліндгреном у Стокгольмі альбом отримав назву "Memphis Underground", це натякає на легендарний альбом Гербі Манна 1969 року. Відомий за роботами з Вольфгангом Гаффнером, Торстеном Ґудсом, Рігмором Ґустафссоном і Nils Landgren Funk Unit, шведський музикант Магнус Ліндґрен записує платівку, в якій флейта є провідним інструментом. Звернення Ліндгрена, який до цього грав здебільшого на саксофоні, до цього інструменту - данина поваги Гербі Манну, який помер 2003 року.
Від самого початку своєї кар'єри Ліндгрен був зачарований синтезом фолк-музики і джазових форм. Примітно, що артист, якого кілька років тому визнали джазовим музикантом № 1 у Швеції, вже випустив 2009 року альбом "Batucada Jazz", який він записав у Південній Америці з бразильськими музикантами і який отримав дуже теплий міжнародний прийом, - альбом "Batucada Jazz".

У записі альбому "Stockholm Underground" Ліндгрену допомагали піаніст Даніель Карлссон, бас-гітарист Ларс Даніельссон, нью-йоркський блюз-фолк гітарист Ерік Бібб і визнана критиками "біла королева соулу XXI століття" співачка Іда Санд. Крім прем'єрних композицій, до програми альбому увійшли трек "Chain Of Fools", узятий з вищезгаданого альбому Гербі Манна, і стильне виконання знаменитого хіта Procol Harum "A Whiter Shade Of Pale".
Ліндгрену вдалося зібрати склад, який ідеально відповідає його музичному задуму. Звучання, досягнуте ансамблем чудових інструменталістів, а також специфіка окремих композицій точно визначають стиль Гербі Манна, пропущений через естетику скандинавського джазу. Сповнені життєвої сили, пісні випромінюють ритм, сильні гармонії і, хоч і легкі на слух, але прекрасні мелодії.

Рік 2017
Формат CD
Стиль Contemporary Jazz, Crossover Jazz, Instrumental, Vocal jazz