Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon (LP)

• Студія: WARNER
  • Артикул: 5099902987613
1 107 грн
Рік: 2016
Студія: WARNER

Dark Side of the Moon - восьма за рахунком платівка англійської рок-групи Pink Floyd, випущена 1 березня 1973 року на лейблі Harvest Records. Альбом базується на ідеях, народжених групою в період сесій і живих шоу, що передували альбому, але позбавлений розширених інструментальних партій, що вирізняли їхні раніші роботи. Теми альбому стосуються проблем сучасного суспільства, говорять про конфлікти, людську жадібність, швидкоплинність часу, і проблеми з психікою, остання тема пов'язана з погіршенням психічного здоров'я засновника гурту та його першого лідера Сіда Барретта. Розроблена під час живих виступів, рання версія альбому була представлена публіці за кілька місяців до початку запису; головний матеріал було записано під час двох сесій у 1972 і 1973 роках на знаменитій студії Abbey Road у Лондоні. Pink Floyd використовували передові для того часу методи запису, зокрема багатодоріжкову і стрічкові петлі. Також вони застосували аналогові синтезатори, включили в записи фрагменти із записаних інтерв'ю з дорожньою командою Pink Floyd та інші незвичайні елементи. Інженер Алан Парсонс відповідав за унікальні звукові аспекти і запрошення співачки Клер Торрі (Clare Torry). Обкладинка альбому була розроблена Штормом Торгерсоном; на прохання Річарда Райта зробити "простий і сміливий" дизайн, він відображає спектр призми, що символізує тему альбому. Dark Side of the Moon бив усі рекорди за кількістю проданих примірників і чудові відгуки критики. Альбом очолював Billboard Top LPs&Tapes протягом тижня і залишався в списку 741 тиждень з 1973 по 1988 рік. Це абсолютний рекорд. За кількості 45 мільйонів проданих копій це найуспішніший альбом Pink Floyd і один з найбільш продаваних альбомів у всьому світі. Він був кілька разів ремастований і перероблений, витримав безліч перевидань. Окремо були випущені сингли "Money" і "Us and Them". Альбом стоїть на шостому місці в списку Топ-25 найкращих альбомів прогресивного року за версією Progarchives.com і посідає друге місце в рейтингу "100 найкращих рок-альбомів усіх часів" за версією журналу Classic Rock. За версією журналу Rolling Stone є найкращим прог-альбомом усіх часів.

Рік 2016
Стиль Art Rock, Classic Rock, Prog Rock, Psychedelic Rock
Студія WARNER