• Студія: UNIVERSAL
  • Артикул: 602537848812
  • Наявність: Немає в наявності
943 грн
Рік: 2017
Студія: UNIVERSAL

Roxy Music, Avalon, восьмий за рахунком альбом гурту, що став останнім і найуспішнішим у їхній кар'єрі. Він по праву вважається кульмінацією в еволюції м'якого, дорослого звучання гурту. У Великій Британії він одразу посів перше місце в чартах на три тижні і понад рік залишався в списку найкращих альбомів. У США він досяг нижчої позиції, проте став так званим Sleeper hit (сплячим хітом) і зрештою став єдиним альбомом гурту з мільйонним накладом та завоював зрештою статус платинового.

Браян Феррі почав роботу над матеріалом для Avalon у Crumlin Lodge на західному узбережжі Ірландії. Браян Феррі був там зі своєю подругою Люсі Гелмор, яка стане його дружиною 1983 року. На обкладинці альбому фото озера, яке видно з їхнього будинку. Філ Манзанера сказав про створення запису: "До моменту запису Авалона, 90 відсотків його вже було готово в студії. Цей альбом став продуктом повної зміни наших методів роботи," додавши, що в останніх трьох альбомах, відверто кажучи, було занадто багато наркотиків, що було і добре і погано.

Це створило багато параної і багато розкиданих речей". Браян Феррі говорив: "Я часто думав, що маю зробити альбом, у якому пісні пов'язані одна з одною в стилі Вестсайдської історії, але мені завжди здавалося, що це занадто важко зробити. Тож натомість у мене є ці 10 віршів, або коротких оповідань, які могли б із невеликим зусиллям перетворитися на роман. Озеро Авалон є частиною легенди про короля Артура і є дуже романтичним, коли король Артур помирає, королева відправляє його в Авалон, на свого роду зачарований острів. Це ідеальне місце для романтичних фантазій".

Ретт Девіс (Rhett Davies) згадував "Ми фактично зводили альбом, і версія пісні, над якою ми працювали, ніяк не вдавалася ... Ми записали деякі ударні, а потім у неділю, прийшли у вільну студію, яку використовували місцеві гурти для запису своїх демо, і ось ми з Браяном вийшли по каву, і раптом почули, як дівчина співає в студії по сусідству. Це був гаїтянський гурт, який співав своє демо, і Браян і я просто подивилися один на одного і сказали "Який фантастичний голос!" Це виявилася Яник Етьєн ( Yanick Etienne), яка заспівала всі високі партії на "Авалоні". Вона не говорила ні слова англійською. Її хлопець, який був менеджером гурту, став для нас перекладачем. І ось наступного дня ми його закінчили".
Музика альбому, витончена й урочиста, у кращий бік відрізняється від ранніх робіт Roxy Music, зроблених у стилі avangarde-pop. Браян Феррі став як ніколи романтичним у цьому альбомі, хоча багато років пробув у групі і співав сольно. Альбом чудовий і за текстами пісень, і за музикою, багато критиків справедливо виділяють його серед інших альбомів гурту. У 1989 році в списку "The 100 Greatest Albums of the 1980s" (100 найкращих альбомів 80-х) журналу Rolling Stone, Avalon посів 31 місце, а 2003 року Avalon Rolling Stone помістив у "The 500 Greatest Albums of All Time" і посів там 307 місце.

Рік 2017
Стиль Pop Rock, Soft Rock, Synth-pop
Студія UNIVERSAL