Traveling Wilburys - Traveling Wilburys Vol.3 (LP)

• Студія: CONCORD
  • Артикул: 888072009646
1 025 грн
Рік: 2007
Студія: CONCORD

Traveling Wilburys, часом її назву скорочують до Wilburys, англо-американська супергрупа, до якої входили такі зірки, як George Harrison, Jeff Lynne, Bob Dylan і Tom Petty. Група встигла випустити кілька альбомів, перший вийшов 1988 року, а другий, "Traveling Wilburys Vol. 3" у 1990, причому Рой Орбісон помер ще до його релізу. Після цього музиканти придумали для себе псевдоніми - імена фіктивних "братів Вілбері": Спайк (Джордж Гаррісон), Клейтон (Джефф Лінн), Мадді (Том Петті) та Бу (Боб Ділан). Хоча це був їхній другий альбом, він отримав бешкетну назву Vol. 3 за пропозицією Джорджа Гаррісона. Джефф Лінн згадував: "Це була ідея Джорджа. Він сказав: "Давайте заплутаємо засранців". Цей проект великих музикантів отримав широке визнання, як публіки, так і критиків, і це не дивно, оскільки музиканти, які входили до його складу, були дуже різноплановими і багатими на музичні ідеї. Уже їхній перший альбом, що вийшов під назвою Traveling Wilburys Vol. 1 підтвердив і без того високу репутацію учасників, отримавши чудові відгуки критики і завоювавши в 1989 і 1990 роках Grammy в номінації "Best Rock Performance by a Duo or Group" (Найкращий рок-виступ у дуеті або групі). Vol. 3, випущений у жовтні 1990 року, мав більш прохолодний прийом, ніж перший альбом, але тим не менш дуже успішний. У США пісні "She's My Baby" (записана спільно з Gary Moore) і "Inside Out" стали хітами на радіо. Альбом піднявся до четвертого місця в чартах Великої Британії і став номером одинадцять у США, де RIAA зрештою присвоїла йому статус платинового. Порівнюючи два альбоми Wilburys, рецензент The New York Times писав у листопаді 1990 року: "Супергурт залишається вірним рок-корінням 50-х і 60-х, спираючись у своїй музиці на блюз, doo-wop, рокабілі та Бадді Голлі. Але їхній другий альбом швидший, веселіший, легший і слабкіший за перший".Журнал Rolling Stone констатував легкість, з якою учасники гурту без зусиль змішують свої музичні стилі і продовжують насолоджуватися спільною творчістю. Через роки після виходу Traveling Wilburys Vol. 3 звучали ідеї про продовження проєкту, але смерть у листопаді 2001 року Джорджа Гаррісона, де-факто лідера групи, поставила крапку в цій чудовій історії.

Рік 2007
Стиль Classic Rock, Country Rock, Folk Rock, Rock & Roll
Студія CONCORD