Кольоровий
  • Студія: MUSIC ON VINYL
  • Артикул: 8719262030916
1 312 грн
Рік: 2023
Студія: MUSIC ON VINYL

Коли у 1976 році до гурту приєднався басист Джако Пасторіус, Weather Report вступили у свою найпопулярнішу фазу, випустивши альбом Black Market. На цей шостий альбом значний вплив справила африканська музика.
Black Market один з найкращих фьюжн-записів гурту і передвісник майбутніх чудових речей Heavy Weather. І це незважаючи на те, що ритм-секція знову перебувала у стані потоку: Джако Пасторіус замінив Альфонсо Джонсона на бас-гітарі, а Честер Томпсон, Дон Аліас і Нарада Майкл Волден пройшли через їхні ряди. Відкриваюча "Black Market" - це справжнє задоволення, що розливається радісною мелодією, яка наштовхує на порівняння з творчістю Френка Заппи та Soft Machine. "Cannon Ball" - плавна і душевна, з маленькими музичними прозріннями, які розгортаються і розвиваються в процесі відкриття, в той час як "Gibraltar" починається з морської подорожі і потрапляє в світ комфорту і конфлікту, інь і ян, втілені в довгих скорботних нотах і незграбних вигуках, які розмивають межу між рогами Вейнера Шортера і синтезаторами Zawinul'а. До корабельного гудка, що відкриває альбом, варто повернутися, оскільки цей прийом часто повторюється тут, від звуків ринку, що відкривається на заголовному треку, до гуркоту поїзда у "Barbary Coast".
Weather Report переносять вас у різні місця з цими піснями, і вони, здається, розуміють, що кожен трек є самодостатнім пунктом призначення, короткою подорожжю кудись. Це те, що не так часто можна почути в джазі, це включення звуків навколишнього середовища для перетворення музики на екзотичний пейзаж. Вейн Шортер отримує композиторські віжки від Завінула на другій стороні, і його довгий, викривлений крок можна відчути як на "Elegant People", так і на сентиментальній "Three Clowns". Саксофоніст відходить від ф'южн у бік більш традиційного джазу, знаходячи місце для гострої перкусії на першій стороні. Далі йде написана Пасторіусом "Barbary Coast", яка поклала початок фірмовому звучанню басиста - пружний фанк, доповнений механічними клаксонами Завінула, що сочиться грувом. "Herandnu" Альфонсо Джонсона завершує виступ на цікавій ноті, п'янкій і повітряній мелодії, яка звільняє слухача, як лист на вітрі, перед тим, як перейти до справи. Більше, ніж просто закуска до Heavy Weather, Black Market - це повноцінне свято, яке слід шукати кожному, хто прагне інтелектуального, екзотичного ф'южн.

Рік 2023
Стиль Fusion Jazz
Студія MUSIC ON VINYL